software
Home > Training

Training

De SAP Crystal Solutions producten zijn zeer gebruikersvriendelijk maar ook zeer uitgebreid. Om snel effectief met uw nieuwe software te kunnen werken, bieden we diverse trainingen aan.

Tijdens de training(en) wordt u bijgestaan door een van onze zeer ervaren Crystal Reports docenten. U kunt deze docenten ook inhuren als consultant om u op de werkplek te helpen met het opzetten van complexe rapporten.

Volg de links voor gedetailleerde informatie over de cursusinhoud en cursusdata.

SAP Crystal Reports Trainingen voor rapportbouwers

Onze drie gebruikerstrainingen, die geheel Nederlandstalig opgezet zijn, zijn telkens een logisch vervolg op elkaar. Ze gaan steeds dieper in op de talrijke mogelijkheden van het opzetten van rapporten met Crystal Reports.

SAP Crystal Reports Server - Installatie en Configuratie

Tijdens de cursus Crystal Reports Server leren cursisten hoe zij de applicatie moeten installeren. Er wordt kort aandacht besteed aan de architectuur van Crystal Reports Server. De nadruk zal na de installatie vooral komen te liggen op het instellen en gebruiken van Crystal Reports Server. Cursisten leren hoe zij rapporten moeten publiceren (vanuit de Crystal Management Console, de Publishing Wizard, of vanuit Crystal Reports). Zij leren hoe ze gebruikers aanmaken en hoe ze mappen aanmaken om rapporten in op te slaan. Er wordt tevens aandacht besteed aan het verlenen van rechten aan gebruikers op mappen en/of afzonderlijke rapporten. De belangrijkste aandachtspunten voor het succesvol draaien van een rapport vanuit Crystal Reports Server zullen worden behandeld. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om rapporten te schedulen (plannen) en te exporteren.

SAP Crystal Dashboard Design (voorheen Xcelsius)

Crystal Xcelsius is een standalone windows applicatie die gebruikers de mogelijkheid biedt data, opgeslagen in Excel spreadsheets, op een visuele en interactieve manier te presenteren. Hiermee kan men vervolgens gegevens en ingewikkelde berekeningen inzichtelijk presenteren waarbij het publiek interactief betrokken kan worden. U kunt verschillende scenario's bekijken via "what if" analyses, interactieve dashboards ontwikkelen maar vooral de tijd verkorten die nodig is om beslissingen te nemen!

Databases Level 1

Het doel van deze beginnerstraining is u basiskennis van databases en de SQL taal bij te brengen. Daarnaast is deze training een prima opstap naar de Crystal Reports trainingen.

Bovenstaande cursussen zijn open rooster trainingen en worden in Ede gegeven maar kunnen vrijwel allemaal bij u op locatie verzorgd worden. Om een ringband met het complete cursusoverzicht te ontvangen kunt u uw adresgegevens mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bellen naar: 088 88 00 700.

Bedrijfstrainingen

Geen database(model) is hetzelfde en daarom is het goed om te weten dat deze trainingen ook bij u aan het bedrijf gegeven kunnen worden. Indien gewenst toegesneden op uw database en specifieke rapportagebehoefte.

De voordelen van een bedrijfstraining (CRBT1) zijn o.a.:

  • in veel gevallen hoeven medewerkers minder ver te reizen
  • er zitten alleen collega's in de klas waardoor de cursisten zich vrijer en sneller op hun gemak voelen
  • er kunnen gerichte vragen gesteld worden die alleen van toepassing zijn op uw situatie, informatiebehoefte en database

Maatwerk

Indien u de training ook nog door ons laat aanpassen (CRMW1) zodat deze precies aansluit bij uw database(model) en opleidingsniveau, dan komt daar nog het voordeel bij dat de deelnemers oefenen aan de hand van hun eigen database(model) en de training dus effici├źnter wordt.

Voorbeeldhoofdstukken

Hieronder treft u enkele voorbeeldhoofdstukken aan waardoor u een indruk kunt krijgen van het lesmateriaal zoals gebruikt wordt tijdens de open rooster trainingen.

U heeft een programma als Adobe Acrobat Reader nodig om de bestanden te kunnen openen. Als u het nog niet heeft kunt u het hier gratis downloaden.

Get Acrobat Reader